Zelfs een keuken laten we ronddraaien!
Tijdens de Foodservice Fair in Apeldoorn demonstreerde verschillende koks hun gerechten op de Smaakcaroussel.
Het draaiplateau dat wij voor deze opdracht ingezet hebben is het type 6000. Het frame draaide beurtelings links- en rechtsom. Hierbij was het mogelijk om het aantal graden vooraf met stappen van 30 graden in te stellen (in dit geval de maximale slag van 330 graden). Deze speciale functie was in het hart van het plateau aangebracht en voorzien van een praktische afstandsbediening. De kok kon daardoor zelf bepalen wanneer en in welke richting het plateau moest draaien zonder dat hij van de schijf af hoefde te stappen. Ook het water, de stroom (400v – 63A) en de afvoer liepen via het hart van de schijf.
Vanwege de zware (elektrische) voeding, plaatsten we ook een extra veiligheidsvoorziening, die ervoor zorgde dat het draaiframe altijd in noodstop zou springen als de slag door een technisch mankement groter zou worden dan 360 graden. De afwerking rondom het plateau bestond uit een zwarte flanellen rok (dat brandvertragend was conform NEN6065).
De presentatie zorgden voor een enorme impact tijdens de Foodservice Fair in de Ericahal in Apeldoorn.