MOVE is dé interactieve mobility experience voor jong en oud, gevestigd naast het Olympisch Stadion Amsterdam.

Als onderdeel van de experience staat er op de eerste verdieping een ultramoderne bolide te pronken op een custom made draaiplateau van Turn2Motion. Het ontwerp en de opdracht kwam van ontwerp- en projectmanagement bureau Pitchkoff.

Het gevraagde draagvermogen van de draaischijf was zo groot dat een standaard plateau niet zou volstaan. Daarom ontwikkelden we een constructie die het mogelijk maakt om auto’s tot 4000 kg op de schijf te plaatsen. En dat met een dusdanige gewichtsverhouding dat de wieldruk mag oplopen tot 1200 kg. Uiteraard hebben wij deze op maat gemaakte draaischijf voorzien van de nodige veiligheidsmarges, zodat een iets zwaardere belasting niet voor problemen zorgt.

De draaischijf van 6,5 meter is geleverd inclusief volledige afwerking. Deze bestaat uit een in de gewenste kleur gespoten bovenplaat en rok. Op de vaste rok is rondom tevens een rand van gehard glas bevestigd.

Op het podium wordt een concept auto gepresenteerd, die regelmatig wordt gewisseld. Om er zeker van te zijn dat deze autowissel zonder problemen verloopt, zijn we bij iedere wissel aanwezig en voeren we direct het nodige onderhoud uit. Ook maakte wij voor het wisselen van de auto’s een speciale set oprijplaten. Zo heeft de klant geen omkijken naar de nodige materialen.

MOVE