Archief 2016
 • Wisseldecor schouwburg

  Locatie
  De Goudse Schouwburg

  Opdrachtgever
  Mannen van Rijnland
  www.mannenvanrijnland.nl

  Toepassing
  Voor een voorstelling in de Goudse Schouwburg plaatste Turn2Motion een draaiplateau type XL50 met een doorsnede van 5 meter. Het plateau werd afgewerkt met een zwarte flanellen rok en bovenop een Expodium tapijt met protectie in de kleur 2021 zwart.

  Het plateau werd ingezet als wisseldecor dus plaatste T2M een aangepaste schakelkast. Hierdoor werd het mogelijk om met een druk op de startknop de draaischijf 180 graden te laten draaien en automatisch te laten stoppen.

  De voorstelling bestond namelijk uit diverse korte scènes die zich ieder afspeelden op een andere set. Door het draaien van het decor kon men tijdens het spelen van een scène op de ene (zichtbare) helft, meteen op het andere deel (achter de schermen) de set van de volgende scène opbouwen.

  Door dit maatwerk van Turn2Motion verliep het geheel vlot en soepel en kon het publiek zonder oponthoud genieten van de voorstelling.

   

   

   


   

 • Gedenkzuil WOII bombardement Kathedraal Rotterdam

  Locatie
  H.H. Laurentius en Elisabeth Kathedraal
  Mathenesserlaan Rotterdam

  Reden
  Eerbetoon aan gevallenen

  Opdrachtgever
  Parochiaan Paul Geenen

  Toepassing
  Op 3 oktober 1941 is er door de geallieerden gebombardeerd boven Rotterdam en is er een bom ingeslagen in de kerk van de H. Elisabeth, thans kathedraal. Bij dit bombardement is het gebouw zwaar beschadigd geraakt en zijn die dag enkele parochianen, die in de omgeving van de kerk woonden, omgekomen.

  Ondanks de moeilijke tijden was de schade, met de hulp van bekwame vaklieden en de inzet van de parochianen, eind 1942 al grotendeels hersteld.

  Bij de inslag is een van de ronde granieten zuilen weggeslagen. Een gedeelte hiervan (ca. 80 cm lang en ø32 cm) is na de oorlog in de tuin van de pastorie geplaatst. Toen echter jaren later de pastorietuin werd opgeknapt, was er geen geschikte plek meer voor de zuil en werd deze ongebruikt naast de kerk gelegd waardoor onkruid en vuil langzamerhand hun werk gingen doen.

  75 jaar na dato en in aanwezigheid van enkele nabestaanden, is op 2 oktober jl. een mis gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van dit bombardement. Als eerbetoon aan de gevallenen, is van dit overgebleven stuk zuil een monument gemaakt dat is onthuld tijdens deze herdenkingsmis.

  In nauwe samenwerking met initiator Paul Geenen en Timmerman Natuursteen heeft Turn2Motion haar technische bijdrage mogen leveren aan dit bijzondere monument. T2M heeft zorggedragen voor het lasersnijden van de onderdelen, het walsen van de sjerp, het lassen en samenstellen van de sokkel, het afleveren van de sokkel bij Timmerman en de uiteindelijke coating.

  De sokkel waarop de zuil staat is 40 x 40 x 55 cm. De granieten zuil zelf weegt ruim 180 kg en is omwikkeld met een metalen strip waaruit de datum van het bombardement is gesneden.

  Turn2Motion kan terugkijken op een bijzondere opdracht, een prettige samenwerking en een mooi resultaat dat de herinnering aan het bombardement en de slachtoffers levend zal houden.

  Fotografie onthulling
  Parochiaan Joop Nijs