Projectarchief T2M 2014
 • Zwevende letterconstructie World of Drinks

  Locatie
  Markthal Rotterdam

  Opdrachtgever
  JMC Signmakers
  www.jmcsignmakers.nl

  Eindgebruiker
  The World of Drinks
  www.worldofdrinks.nl

  Toepassing
  In opdracht van JMC heeft Turn2Motion een stalen constructie ontworpen en gefabriceerd om de ‘zwevende’ letters van een bedrijfsnaam aan de staal/glasgevel van een winkelpand te kunnen monteren. Het betreft hier een one stop shopping-concept in de nieuwe, overdekte Markthal in Rotterdam.

  T2M heeft in een tijdsbestek van slechts enkele weken kans gezien om de aanpassingen in te meten, uit te werken, te tekenen, te laseren, lassen en coaten.

  Turn2Motion bewijst daarmee dat de kracht van de beweging niet alleen zit in het gebruik van bewegende presentatiematerialen maar ook in het meebewegen met de wensen van zowel opdrachtgever als eindgebruiker.

  En hoopt er tevens aan bij te dragen dat bezoekers van de Markthal in één beweging zullen doorlopen naar de entree van drankenspecialist World of Drinks.

  Referentie
  JMC - Cees Bolijn (0111 - 485 485)
   
           

 • Sphinx met allure op VSK beurs

  Locatie
  Jaarbeurs Utrecht

  Evenement
  VSK Vakbeurs (Verwarming Sanitair en Klimaat)
  www.vsk.nl

  Opdrachtgever
  Boers en Roosenboom B.V.
  www.boersenroosenboom.nl

  Eindgebruiker
  BV ‘De Sphinx’ Maastricht
  www.sphinx.nl

  Toepassing
  Turn2Motion heeft een type 6000 met een doorsnede van 5 meter gemonteerd waarop een aantal showroomopstellingen van sanitairfabrikant Sphinx zijn geplaatst. Ook dit T2M-plateau is voorzien van een aantal specifieke maatwerkwensen:

  Het plateau is pas geplaatst nadat de vloer van de stand al was gelegd en de uitsnede daarin was voorbereid. Reden hiervoor was dat plaatsing exact in het midden van de stand een absolute voorwaarde was.

  Extra aandacht heeft T2M besteed aan de verdeling van het draagvermogen omdat de opstelling niet evenwichtig kon worden verdeeld.

  Het RVS hekwerk rondom de opstelling, is door T2M speciaal ontworpen. Dit ontwerp is multi-toepasbaar en vereist een minimale opslagruimte.
  De leuningdelen zijn los tussen de staanders geplaatst zodat het geheel eenvoudig in hoogte kan worden versteld. Zelfs een halve cirkel of een ronding met een andere diameter is makkelijk te realiseren.

  T2M heeft bewust gekozen voor RVS AISI 304 omdat gecoat staal al snel ‘standaard’ overkomt. Met de geslepen afwerking heeft het hekwerk van deze bewegende presentatie extra allure gekregen.

  Referentie
  Wim Roosenboom
  wim@boersenroosenboom.nl

   

  Fotoverantwoording
  Foto 1, 2 en 3 Turn2Motion
  Foto 4 Transmedia
   

 • HonorĂ© de Balzac op T2M draaiplateau

  Locatie
  Van Abbemuseum Eindhoven

  Evenement
  Radio Balzac van kunstenaar Arnoud Holleman

  Opdrachtgever
  Van Abbemuseum
  www.vanabbemuseum.nl

  Toepassing
  Om het imposante beeld Honoré de Balzac (1898) van kunstenaar Auguste Rodin - dat maar liefst 2,5 meter hoog en ruim 800 kg zwaar is – voor een periode van zes maanden in weer en wind op een draaiplateau te kunnen presenteren, heeft Turn2Motion een aantal speciale voorzieningen getroffen.

  Zo maakte T2M type 2600 op 2,5 meter doorsnede en werd het plateau gereviseerd, gestraald en gespoten in antracietgrijs (RAL 7016). Tevens werd het voorzien van een nieuwe aandrijving en vanwege de buitenlocatie ook nog van een centraal smeersysteem.

  Het Rodin-beeld staat in ‘Het Oog’, dit is een patioruimte in het museum. Een enorme hijskraan heeft het beeld van haar vaste plek in de voortuin over het museum heen getild en in de besloten patio op het draaiplateau geplaatst.

     

     

  foto 1 t/m 3 - Arnoud Holleman
  foto 4 t/m 6 - Perry van Duijnhoven

  WEBCAM

  Referenties
  Inge Borsje – projectleider Van Abbemuseum (vanabbemuseum.nl)
  Arnoud Holleman – beeldend kunstenaar (arnoudholleman.nl)